30 Haziran 2008 Pazartesi

Kitech 1/48 F-16 (Öncel filo 20. yıl)

uzun zamandır uğraştığım f-16'ımda bitime çok yaklaşmış bulunuyorum. ufak tefek bir kaç iş ve rötuş kaldı. onları da hallettikten sonra işlem tamamdır. çıtasından ayrılmamış hali ve başlangıç aşamalarında çektiğim fotoğraflar malesef pil yetersizliğinden dolayı flaşsız çekildi. modelde; çapaklanma, eğrilik, parçaların birbirine oturmaması gibi bir sıkıntı yaşamadım. dışa detay bir modeldir.

gelelim hemen hemen bitmiş modele. öncelikle şunu söylemeliyim, bu uçak manevi açıdan benim için oldukça önemli. 87-94 yılları arasında akıncı'da (ki o zamanki adı mürted'di) yaşamış, f-16'ların ilk uçuşunu görmüş, o dönemki öncel filo pilotlarının tamamı ile komşuluk etmiş birisi olarak benim için hem nostalji hem de filonun başarısını sergilediği için bir gurur tablosu.

diğer taraftan bazı noktaları da açıklama ihtiyacı duyuyorum. bu decal, yayınlayacağım decallerden birisi değil. bunun birinci sebebi bana özel olmasını istemem. ikinci sebebi ise ilk bakışta görülmese de dikkatli bakılırsa görülecektir, kullandığımız fontlarla uçağın orjinalinde kullanılan fontlar farklı. elde çizip aynısını yakalayacaktık ama sabrım el vermedi. en yakın fontları kullandık dolayısıyla. hatırladığım kadarı ile west decal de bu tasarım üzerinde çalışıyordu. onlar benim bu tembelliğimi sergilemeyeceklerdir diye tahmin ediyorum. edinmek isteyen arkadaşlar olursa oradan edinirler tasarım tamamlandığında. yakıt tanklarının üzerinde olması gereken decaller ise zannederim bu hafta baskıya gidecek ve işlem tamamlanacak. diğer bir husus da kuyruk kanadına bakınca görülebilir. bu öncel filo'nun kullandığı model değil. elde bu vardı, bununla yetindim. bilahare kırmızı olanını ve ondan sonra da artic tiger'ı da tasarlayıp yapmak niyetindeyim.

uçağı yaparken:
tamamı revell olmak üzere: 50, 76, 43, 57, 90, 91,99 ve akrilik 02 vernik kullanıldı. bunlar haricinde gunship grey ve siyah kullandım.

bütün bunların dışında Sn. Ömer Erkmen'e de teşekkürü bir borç bilirim. Bu şahane tasarımı sayesinde biz de gönlümüzce bir uçak yapabilme şansına eriştik.

resimlerde süreç sondan başa doğru gitmektedir.
















4 yorum:

Rthem dedi ki...

hocam merhabalar.. ya ben suan oncel filoda bir eğitim pilotuyum.. bu yaptığınız maketin aynısından bulma şansım var mı? bana bu konuda yardım edebilir misiniz??

Tantalos dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tantalos dedi ki...

erdem bey, kiti tedarik ederseniz size yapıp hediye edeyim modeli. haftasonu akıncı'daydım şahinleri görünce tekrar duygulandım. bilgi verirseniz sevinirim.
sevgiler saygılar

Rthem dedi ki...

hocam bu habere cok sevindim gercekten.. simdiden cok tesekkur ederim.. bana tam olarak ne almam gerektiğimi haber verirseniz cok mutlu olurum ve hemen tedarik edebilirim... ehekimhan@gmail.com
siz telefonunuzu mailime atın ben arayım sizi..cok tesekkur ederim..