12 Ekim 2011 Çarşamba

DFS-194

DFS 194, Alexander Lippisch’in Delta serisinin bir üyesidir. Konvansiyonel pistonlu bir motora sahiptir. DFS 40 modeline oldukça benzemektedir. Gövde tasarımı 1938 yılında tamamlanmıştır

Lippisch'in tasarımları, kuyruksuz uçakların roket gücü ile çalışan hava araçları için ideal olduğunu düşünen Alman Havacılık Bakanlığı’nın da dikkatini çekmiştir. Ocak 1939’da Lippisch ve ekibi Messerschmitt firmasına transfer olarak bu türde bir hava aracı tasarlamak üzere işe koyuldular, bu çalışma Proje X olarak bilinmektedir. 1940 yılının başında tasarımı tamamlanan DFS- 194, Walter RI-203 roket motoru ile donatılarak Peenemünde’de motor testlerine başladı. Uçağın ilk insanlı uçuşu ise Ağustos ayında Heini Dittmar pilotluğunda gerçekleştirdi. Uçuş başarılı sayılabilecek şekilde tamamlandı. Uçak 550 km/h sürate kadar ulaştı.

Uçak mükemmel uçuş karakteristiklerinin yanı sıra, emniyetli olduğunu da ispatladı. Bu mükemmel sonuçlar Bakanlık tarafından takdirle karşılandı ve bu durum takip eden yılda Messerschmitt Me 163’ün tasarımında elde edilen bilgilerden büyük ölçülerde faydalanılmasına sebep oldu.

http://en.wikipedia.org/wiki/DFS_194 adresinden tercüme edilmiş ve derlenmiştir.


Hiç yorum yok: