28 Mayıs 2012 Pazartesi

TERRA PRIME


İnsanlardan oluşan John Frederick Paxton liderliğindeki Terra Prime ismindeki dünya dışı ırklara düşman olan örgüt, dünya dışı canlıların dünyayı terk etmemesi durumunda Birleşik Gezegenler Federasyonu’nu Yıldız Filosu’nu Mars’ta bulunan meteorit dizinini kullanarak imha etmekle tehdit etmişti.  Bunun üzerine Atılgan’ın kaptanı Archer, Güvenlikten sorumlu Yüzbaşı Reed, Doktor Phlox ve Asteğmen Mayweather ile beraber bir mekikle meteorit dizinine Paxton’ı durdurmak üzere yola çıktılar.


Komplo

İkinci komutan T’Pol ve Komutan Tucker’ı rehin alan Paxton dünya dışı tüm canlıların 24 saat içinde güneş sistemini terk etmemesi halinde Yıldız Filosu kumanda merkezini imha edeceğini duyurdu. Bu uyarının üzerine Filo vakit kaybetmeden Kaptan Archer ve Atılgan’ı Mars’taki tehdidi ortadan kaldırmak üzere görevlendirdi.  Bu esnada T’Pol ve Tucker’dan klonlanmış bebeğin hastalığı ilerliyor ve zaman onun için de tükeniyordu.

Paxton’ın bu hareketi müttefik konferansında da oldukça yıkıcı bir etki yaratıyordu. İnsanoğlunun ayrımcı yönünü gören Andorianlar ve Vulcanlar müzakerelere devam etmek istemiyordu. Mars’ta ise bu sırada Paxton T’Pol ve Tucker’a bebeği görmeleri için izin vermiş fakat daha sonra Atılgan’ın mühendisini hedefleme sistemini tamir etmek için zorlamıştı. Mühendis başta işbirliğine direnmiş olsa da ikna olarak bu şekilde dünya üzerinde daha çok hayatı tehlikeye atmaktaydı. Bu esnada Atılgan mürettebatı ise tehlikeyi etkisiz hale getirmek üzere plan yapıyordu. Görünmeden bölgeye inmenin en doğru yolunun bir kuyruklu yıldızın arkasına saklanan küçük bir mekik olacağına karar verdiler.



Mars yolunda mekiğin navigasyon sistemleri bozuldu ve bu durum neredeyse bir kazaya sebep olacaktı. Nihayetinde arıza giderildi ve ekip Paxton’ın üssüne sızdı. Archer, Paxton ile control odasında karşılaştı fakat Paxton gövdede bir yarık açtı ve içerideki hava kaçarken ateşleme sistemini hedefe kilitledi. Şans eseri Tucker hedefi daha önceden değiştirmişti ve bu sayede yapılan ateşleme düşük bir etki ile Golden Gate Köprüsü civarında denizi vurdu.

Krizin sona ermesi ile T’Pol ve Tucker’ın Elizabeth adını verdikleri bebekleri Phlox’a kurtarması için emanet edildi fakat onu hayatta tutabilmek için yapılabilecek bir şey kalmamıştı. Olay dünya ve diğer gezegenler arasındaki potansiyel ittifaka darbe vurmuşsa da Kaptan Archer’ın kongrede yaptığı ve durumun tekrar etmeyeceğini garanti ettiği etkileyici konuşma sayesinde delegeler ikna oldular.



http://en.wikipedia.org/wiki/Terra_Prime_(Enterprise_episode) adresinden http://tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Hiç yorum yok: