18 Ağustos 2014 Pazartesi

ARTHUR ELD (KARA KULE)


Arthur Eld, eski orta dünyanın tamamının kralı ve efsanevi kahramanıdır. Bizim dünyamızdaki Kral Arthur efsanesinin orta dünya versiyonunun kahramanıdır. Beyazın savaşçısı ve Kara Kule’nin koruyucusudur

Arthur, ortaya inanılmaz kahramanlıklar gösteren genç bir savaşçı ve insanları etkileme yeteneği olan bir lider olarak çıktı. Kendi içlerinde savaşan klanları, topraklarını kuşatan mutantlara ve eşkiyalara karşı birleştirdi. Maerlyn ile birlikte düzeni tekrar kurdu.

Taç giyme töreninde Arthur kendisini tüm dünyanın yüksek kralı; kendisini ve soyundan gelenleri ise Kara Kule’nin koruyucuları olarak ilan etmiştir. Bu taç giyme töreni ile ilgili pek çok efsaneler dolaşmaktadır.

Arthur kraliçesi olarak Rowena’yı seçti. Deschain soy ağacı ise Sir Kay’in kızı Emanuelle’e uzanmaktadır. Bu soy ağacı boyunca Eld’in Savaş Borusu ve Excalibur’dan dövülmüş sandalağacı silahlar kuşaktan kuşağa aktarılmıştır. Rivayete göre Kara Kule’ye sadece Excalibur’u veya Arthur Eld’den başka bir işaret taşıyan birisi girebilir.

Krallığının 12. yılında Arthur Saita olarak bilinen yaratığı öldürür. Bu vesile ile şövalyelerinin silah ihtiyacını daha açık gören kral, Hendrickson’u silah üretimi için yetkilendirir. Bir diğer üretici olan Hemphill ise krallıktaki mutant nüfusunu azaltmak için girişimlere başladı.

Arthur toplamda 70 krallık yaptı. Tacında 13 farklı renkte mücevherler vardı. Bu mücevherler Kara Kule’nin cumbasındaki camda dizilidir.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: