18 Ağustos 2014 Pazartesi

JOHN FARSON (KARA KULE)

John Farson (İyi Adam olarak da bilinir), Roland’ın çocukluğunda politik güç kazanmaya başlamış bir hırsız ve eşkiyadır. Walter/Marten/Flagg karakterleriyle ilişkilendirilse de bağımsız bir karakterdir.

Gençliğinde kardeşi ile beraber eşkiyalık yapıyordu. Tomesbury isimli kasabayı talana gittiklerinde planı işlemedi. Kardeşi John’a ihanet etti ve sonraki faaliyetlerine de katılmama kararı aldı. John’un kardeşine nefreti arttıkça arttı ve sonunda onu öldürmeye karar verdi. Eğitimli Hantal-Billyler’i onu ve eşini öldürmek üzere gönderdi.

Farson, takipçilerine feodal sisteme karşı demokratik ve adil bir toplum önerdi. Kennedy’nin sloganına benzer sloganlar üretti (iyi bir adama sizin için ne yapabileceğini sormayın, onun için ne yapabileceğinizi sorun). Bu slogan bazı takipçilerine vatan hainliği için ilham kaynağı oldu. Mesela Hax isimli takipçisi Taunton halkını zehirlemek konusunda gönüllü olmakta tereddüt etmedi. Hax masum çocukların ölmesinden değil, onların büyüyüp silahın kanunu ile yönetilmesinden daha çok korktuğunu söylemiştir. Farson, Cressia’nın başkentini, Indrie’i yok etmekte bir beis görmemiştir.

Son savaşta Gilead’a karşı ordusunun başına geçmiştir. Ordu mutant ve troitanlardan oluşuyordu. Bu ordu Gilead’ın yok edilişinde başarılı oldu. Roland ve ka-teti sadece bu faciayı 20 ay kadar geciktirebilmişti. Jericho Tepesi Savaşı’ndan sonra Farson’dan pek bahsedilmemektedir. Ya bu savaşta ölmüştür yada savaştan sonra gücünü kaybetmiştir.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: