18 Ağustos 2014 Pazartesi

MORDRED DESCHAIN (KARA KULE)

Mordred Deschain; Roland Deschain (beyaz baba), Kızıl Kral (kızıl baba), Susannah Dean (kara anne) ve Mia’nın (ak anne) oğludur.

Çocuk ve canavar dev bir örümcek olmak üzere iki formu vardır. Doğumundan itibaren çok hızlı geliştiği için muazzam bir açlığı vardır. Örümcek formu, çocuk formuna göre daha fazla enerji tüketmektedir.

Susannah ve Mia Fedic Dogan’ına gittikten sonra Mia, Mordred’i doğurdu. Mordred’in yaptığı ilk şey ise annesini yemek oldu. Susannah kaçışı esnasında Mordred’in örümcek bacaklarından birini vurdu.

Walter ile karşılaşan Mordred, Walter’in niyetini hissedince onu vahşice öldürmeye çalıştı.

Mordred, Dandelo ve atı Lippy’i yedikten sonra zehirlendi. Bu sebeple gücü büyük ölçüde azaldı.

Roland ve Oy’un peşine düştüğünde Kızıl Kral, Kara Kule’deki balkondan telepati yoluyla Mordred’le iletişim kurdu. Ona son ka-tet’i öldürmesini ve daha sonra kendisi ile beraber Kule düştükten sonra kaosa hükmedebileceğini söyledi. Oy’un da yardımı ile Roland bu saldırıyı atlattı ve Mordred öldü.

Mordred Deschain karakteri, Kral Arthur efsanesindeki Mordred le Fay karakterinden türetilmiştir. Mordred Le Fay; Kral Arthur ve üvey kardeşi Morgan Le Fay’ın gayrımeşru oğludur. Morgan, Mordred’i babasından nefret edecek şekilde yetiştirdi. Camlann Savaşı’nda Mordred babasına ihanet etti ve ölümcül şekilde yaraladı. Daha sonraki süreçte ise öldürüldü.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: