18 Ağustos 2014 Pazartesi

DANDELO (KARA KULE)



Dandelo (kendisini Joe Collins olarak tanıtmaktadır), insanların duyguları ile beslenen bir yaratıktır. Emphatica’daki Odd Lane’de bir evde yaşamaktadır. Roland, Susannah ve Oy ile karşılaştığında kendisini Amerika’dan stand up sanatçısı Joe Collins olarak tanıtmıştır. Lippy adında bir atı vardır. Ayrıca Patrick Danville’i de yıllarca esir olarak tutmuştur.

Roland’ı neredeyse Susannah ve Oy ile yemek yerken yaptığı stand up gösterisinde kahkahalarından beslenirken öldürecekti. Patrick Danville’i de deposunda duygularından beslenmek için tutmaktadır. Patrick’in sanatsal yeteneklerinden çekindiği için bütün silgileri saklamıştır.

Dandelo, “O” romanındaki Pennywise ile ortak noktalar taşımaktadır. İki yaratık da duygularla beslenmekte ve insanlara eğlenceli bir şekilde yaklaşmaktadır. Hayranların bu iki yaratığın da aslında aynı olduğunu ifade etmeleri üzerine Stephen King aynı veya benzer türden yaratıklar olduklarını fakat aynı yaratık olmadıklarını ifade etmiştir. “O” romanının sonunda yaratığın Derry’nin altına yumurtalar bıraktığı söylenmiştir. Görünüşe göre Derry, Kara Kule’ye açılan portallardan birisidir. Yumurtalardan birisi de pekala Orta Dünya’ya ulaşıp Dandelo’yu meydana getirmiş olabilir.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: