18 Ağustos 2014 Pazartesi

SUSAN DELGADO (KARA KULE)



Susan Delgado, Roland’ın ilk ve tek gerçek aşkıdır. Karşımıza ilk kez Büyücü ve Cam Küre kitabında çıkar. Roland ile Hambry denen yerde yerde karşılaşırlar.

Bir kıza göre uzun boyludur. Gözleri gri renklidir ve saçları altın sarısıdır. Genelde babasının kıyafetlerini giyer ve bu durum teyzesi Cordelia’yı rahatsız eder.

Çocukken babası tarafından erkek çocuk gibi yetiştirilmiştir. Babası izin verdiği sürece işlerine beraber gitmişlerdir. Babasının ölümünün ardından teyzesinin yanına yerleşmiştir.

Susan Delgado ile ilk karşılaşmamız Coös’lü Rhea’ya bekaret kontrolüne giderkendir. Bu testten geçerse teyzesi Cordelia onu vali Thorin’e metres olarak verecektir. Rhea ona validen bir çocuk sahibi olmasını tavsiye etmiştir.

Roland, Susan ile ilk defa Rhea’nın evinden dönerken tanışır. Bu esnada Roland 14, Susan ise 16 yaşındadır. Gizlice buluşmaya ve haberleşmeye başlarlar.

Rhea, Maerlyn’in Greyfurt’unu kullanarak onların ilişkisini tespit eder. Büyük Tabut Avcıları Susan’ı yakalar ve valinin evine kilitlerler. Sheemie, Olive Thorin’in de yardımı ile onu kurtarır. Rhea Cordelia’ya yeğeninin ilişkisini anlatır. Susan kasabanın dağlarının eteklerinde tekrar yakalanır ve ihanetle suçlanır. Kasaba kendisini canlı olarak yakılma cezasına çarptırır. Roland Eldred Jonas’ı öldürüp Maerlyn’in Greyfurt’unu ele geçirir ve Susan’ın ölümünü küreden görür.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: