18 Ağustos 2014 Pazartesi

EDDIE DEAN (KARA KULE)

Edward "Eddie" Cantor Dean, Roland’ın ikinci ka-tetinin bir üyesi ve Susannah Dean’in kocasıdır. Üçün çekilişi kitabında ilk defa karşımıza çıkar.

Eddie; 1987 yılının New York’unda 23 yaşında bir uyuşturucu bağımlısıdır. Ağabeyi Henry Dean ile sıkı bir ilişkisi vardır. Eddie, Roland’ın ifadesine göre silahşör olarak doğmuştur. Espiri anlayışı ile Roland’a Cuthbert Allgood’u anımsatmaktadır.

Roland, siyahlı adamı dağlarda yakaladıktan sonra Walter tarot kartlarından onun geleceğini okudu. Kartlardan birisi “Mahkum”du. Bu kart Eddie’yi temsil ediyordu.

Roland, sahildeki kapıya geldiğinde üzerinde “Mahkum” yazdığını görür. Kapıdan geçer ve Eddie’nin zihnine girer. Bu esnada Eddie, New York’a giden bir uçaktadır ve Enrico Balazar’a kokain taşımaktadır. Hostes Eddie’nin tavırlarından şüphelenince Roland kokaini kapıdan geçirip orta dünyaya götürür. Böylece aramada Eddie’nin üzerinde kokain bulunamaz.

Roland, Eddie’ye Kara Kule ile igili görevini anlatır ve Eddie bunu Balazar’dan yediği dayağın üstüne kabul eder. Diğer taraftan Balazar’ın ağabeyini öldüreceğini düşünmektedir. Eddie, Balazar’ı banyoya gitmek için ikna eder. Böylece Roland’ın dünyasından kokaini geri getirecektir. Eddie, Henry’nin aşırı dozda uyuşturucudan öldüğünü öğrenince Roland ona silahlarından birini verdi. Böylece birkaç mafya üyesini öldüren Eddie kendini kanıtladı. Orta Dünya’ya geçiş yapmadan hemen önce Eddie, Roland’ın yaralarını tedavi edebilmek için gözüne kestirdiği Keflex isimli antibiyotiği ve aspirini alır.

Roland bir yandan iyileşirken, Eddie ise eroin alışkanlığından kurtulmaya çalışmanın verdiği acılarla boğuşur. Sonunda Roland ve Eddie “Gölgelerin Kadını” kapısına ulaştıklarında, bu kapının da New York’a açıldığını fakat daha önceki bir tarihe gittiğini fark ederler. Eddie, New York’a Roland ile beraber gidip eroin bulabileceğini düşünür. Bu sebeple Roland’a beraber gitmeyi önerir. Fakat Roland bunu kabul etmez. Bunun üzerine Roland’ı öldürmekle tehdit eder fakat Roland bu blöfü görür ve tek başına gider.

Roland kapıdan Odetta Holmes ile beraber döner. Eddie ilk görüşte Odetta’ya aşık olur. Odetta’nın ikinci kişiliği Detta, Eddie ile yalnız kaldığı ilk anda ona saldırır ve bağlar. Onu sahilde yengeç benzeri zehirli yaratıkların arasında Roland’a bir tuzak olarak bırakarak gider. Geri döndüğünde Roland, Detta ve Odetta’yı yüzleşmeye zorlar. Bu yüzleşmenin ardından ortaya Susannah Dean çıkar ki kendisi daha sonra Eddie’nin eşi olacaktır.

Eddie, serinin final kitabında gözünün üzerinden bir hapisane gardiyanı olan Pimli Prentiss tarafından vurulur. Eddie daha yere düşmeden Roland gardiyanı vurur ve öldürür.

Eddie’nin son anlarında Susannah başucundadır. Roland ve Jake odaya kendisini son kez görmek için girdiklerinde Eddie ka-tet’e son mesajını verir. Roland’a kendisine babalık ettiği için teşekkür eder. Jake’e ise Roland’ın Dandelo’ya karşı dikkatli olmasını söyler. Ölümü ka-tet bağını kırar. Roland ve Susannah bunun ekibi daha kırılgan ve zayıf bir hale getirdiği konusunda hemfikirdirler.

Kule’ye varıştan önce Roland, Susannah’ı New York’a açılan bir kapıya götürür. Kapıdan geçen Susannah, karşısında Jake ve Eddie’yi bulur. Bu evrende Jake ile Eddie kardeştir ve soyadları Flemenkçe’de kule anlamına gelen Toren’dir. Ne Eddie ne de Jake Roland’ı ve ka-tet’i hatırlamamaktadır. Fakat Eddie, Susannah’ı rüyalarında gördüğünü söylemiştir. Bu evrendeki Eddie hiç uyuşturucu kullanmamıştır.


http://darktower.wikia.com/wiki/ adresinden tantalosmaket.blogspot.com adresinde yayınlanmak üzere tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok: